Moas berättelse

Det började med att vi vann en tävling om att man skulle gissa hur lång tid det tog för en van snickare att skruva i 300 skruvar. Den riktiga tiden var 14.45 minuter och vår klass gissade 14.43, bara två sekunder fel!
Efter höstlovet åkte bussen till Alingsås och Nolhaga. Där träffade vi Ove och Tänk-nik Pierre.
Vi fick gå upp fyra långa trappor, fy vad jobbig. Däruppe fick vi hjälmar. Jag fick en orange hjälm. Sedan gick vi ner igen.
-   Ohhh !!
Vi fick gå in i ett stort garage med cirka 50 p-platser som det ska bli gräs ovanpå dessutom Det ska nämligen smälta in med Nolhagaparken.
Sedan sa de att vi skulle åka hiss. Vi åkte i en hiss som var cirka 10-13 meter hög. Den stod bara på en järnstolpe. Vi åkte upp till 4: e våningen, flådigaste lägenheten. Den kostade 3,2 miljoner kronor och 7000 kronor i hyra. Men det var inte så konstigt för den var rätt så stor och hade en fin utsikt och balkong. Det fanns 57 st. lägenheter sammanlagt.
Sedan åkte vi ner i hissen igen. Sen gick vi upp för alla trapporna IGEN!!
När vi hade kommit upp fick vi chokladbollar och Coca Cola. Mmmmuummss !! Man fick ta 3 stycken men jag tog 2. Det var jättegott!
Sedan gick vi till Nolhagabadet. ......
När vi hade åkt bussen hem en stund tog det stopp, så vi fick byta buss. Föraren hade en stor låda med massa sladdar. Han ringde och sa att det tog fem minuter tills den nya bussen skulle komma. Han försökte köra och det gick i cirka 3 km/timmen. Sedan fick vi gå av och gå till den andra bussen. Den var inte alls lika skön och mysig som den första bussen.
Jag och Lollo satt exakt i mitten av bussen. Det tog 30 minuter att åka hem och vi tränade tabeller med Nisse på vägen hem. Vi kom hem 14.00 och då skyndade Lida sig till sin buss. 
Det var en perfekt resa till Alingsås.

 

 
Klass 4 från Fridhemskolan på studiebesök

 

  Ove berättar om garaget     
 
Alla fick snygga hjälmar...

 

  men några fick fel storlek     
   
Balkongen högst upp...

 

  bäst att hålla sig i varandra     
 
Man kan hitta mycket kul på ett bygge
   
Hissen på en stolpe

 

Vi fick ett diplom av Ove
Chokladbollar och Coca Cola